Tips & tricks

Tips en tricks tijdens het reizen met je huurcamper.

Voor het eerst op vakantie gaan met een camper is een leuk, maar soms ook spannend avontuur. Zeker als beginnende camperaar kun je niet overal aan denken Gelukkig hebben wij al de nodige ervaring opgedaan (en soms zijn wij ook gewoon door schade en schande wijs geworden^^)

Hieronder dan ook een aantal van onze "gouden regels" die je kunnen helpen een zo relaxed mogelijk vakantie te hebben met één van onze leuke verhuurcampers.

1 Slapen kan niet overal

Het is leuk om op de mooiste (gratis) plekjes te overnachten, maar dat is niet overal toegestaan. Soms word je gewoon weggestuurd, maar je kunt ook een boete krijgen en dat zou toch jammer zijn. Wij gebruiken zelf vaak de apps van het nkc of park4night om uit te zoeken waar we kunnen slapen. En of je nou kiest voor een camping of dat je gaat wildkamperen....laat de volgende dag niets achter behalve je voetstappen.

2 Omgaan met water in je camper

Wij doen altijd onze uiterste best om ervoor te zorgen dat onze watertanks schoon zijn. We laten er geen water in staan en ontsmetten ze regelmatig met Hadex. Toch kiezen wij ervoor om nooit het water uit onze tanks te drinken en we adviseren iedereen hetzelfde te doen. We kunnen namelijk niet garanderen dat het water net zo schoon is als wat we thuis uit de kraan hebben stromen.

Laat ook tijdens je reis af en toe de tanks leeglopen om ze helemaal opnieuw met vers water te vullen.

Op de app van het nkc kun je waterpunten vinden. Vaak kun je bij benzinestations ook gratis water halen.

3 Neem genoeg kleingeld mee

Op veel camperplaatsen staan automaten om je vuilwater te lozen en je toilet te legen, om je watertanks te vullen of om elektriciteit aan te sluiten. Veel van deze automaten werken nog gewoon "ouderwets" met muntgeld. Wij hebben dus altijd een potje staan met opgespaarde 0,50, één en twee euro muntstukken, zodat we altijd, overal terecht kunnen.

4 Check de plaatselijke (verkeers)regels

Lang leve diversiteit, maar als het om regelgeving gaat is het niet altijd even handig. Controleer voordat je op pad gaat de regels van de landen die je van plan bent te bezoeken. Waar mag je wildkamperen en hoe hard mag je maximaal rijden? Wat moet je verplicht bij je hebben in de auto? De standaard veiligheidsvoorzieningen hebben

wij al geregeld voor je, maar soms is een land heel specifiek. Zo ben je bijvoorbeeld in Frankrijk verplicht een alcoholtest bij je te hebben.

Vergeet ook je viervoeters niet wanneer je die meeneemt, welke entingen moeten ze hebben en wat zijn de regels omtrent aanlijnen.

Alles wat je moet weten kun je uiteraard terugvinden op de site van onze oude vertrouwde ANWB.

5 Size matters met Campers!

We weten allemaal dat een camper anders rijdt dan een personenauto en toch kan het in het begin lastig zijn om de omvang goed in te schatten. Pas je nou wel of niet onder dat ene bruggetje door en hoever stak de achterkant nou precies uit....

Als je twijfelt, stap dan uit om de situatie even rustig te bekijken, of laat één van de passagiers uitstappen om aanwijzingen te geven.

Schade zou zo zonde zijn.....

6 Ruim je spullen op...

Een opgeruimd huis is voor iedereen prettig, maar een opgeruimde camper is een must. Elk los rondslingerend voorwerp kan veranderen in een projectiel wanneer je gaat rijden.

Vergeet ook niet te controleren of je alle kasten, laatjes, deuren of koelkast goed hebt dichtgedaan. Niks is zo irritant dan dat bij de eerste de bocht je hele hebben en houwen over de vloer ligt. (Zo zijn wij er bij ons eerste weekendje weg achter gekomen dat eieren toch niet zo best stuiteren...)

Stoor je je aan het gerammel tijdens het rijden, veel kun je oplossen door een handdoek te leggen over het servies en bestek.

7 Tank op tijd

Dat klinkt bijna te logisch om hier op te schrijven en toch staat het er...

Zeker als je hard rijdt met je woonmobiel kan het snel gaan met de brandstof. Ook is niet ieder land zo volgebouwd als Nederland, waar je elke paar kilometer een tankstation kunt vinden. Als je niet oplet sta je zonder....

Wel hebben al onze huurcampers een extra 10 liter dieseltankje aan boord voor de noodgevallen.

8 Vieze luchtjes...

Al onze campers zijn voorzien van chemische toiletten. Deze toiletten hebben een cassette waar wel voor een aantal dagen "behoefte" in kan. Er gaat in de cassette een

chemische vloeistof die helpt bij het afbreken en tegen de vieze luchtjes. (U krijgt ook altijd een fles van deze vloeistof op voorraad mee) Toch kan, zeker bij mooi warm weer, de wc op den duur gaan ruiken. Wij legen dan ook de cassette wanneer het maar kan. Op die manier hebben wij ook nooit kans op overstromingen^^.

Hetzelfde geldt voor je vuilnis, wij gooien ons afval zo vaak mogelijk weg.

9 Go with the flow

Voor ons gaat het bij het camperen om de reis en niet om de bestemming. Geniet onderweg van alle mooie plekjes en bijzondere ervaringen. Neem de tijd om te onthaasten...

Plan ook niet teveel kilometers op een dag, voor je het weet zit je de halve dag in de auto.

Wees ook niet bang om ineens van je plan af te wijken...de mooiste dingen ontdek je onverwacht^^

10 Bij inleveren van de Camper bij ons in Zeewolde

Kun je de camper schoonmaken en de vuilwater tanks van het toilet en het grijswater legen. We hebben speciale voorzieningen hiervoor. Ook is in de buurt een tankstation waar je de buitenkant kunt wassen


Het team van Campers2Go wenst iedereen een FIJNE Camper vakantie!